Yhdistä myymälä ja verkkokauppa saumattomasti MyCashflow Kassan avulla 🚀  Tutustu ›
Kaikki artikkelit
Asiakastarinat
Julkaistu
25.5.2022
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Verson Puoti erottuu ekologisilla ja värikkäillä vaatteillaan – myymälässä käytössä MyCashflow Kassa

Verson Puoti on perheyritys, joka on erikoistunut vastuullisesti tuotettuihin, laadukkaisiin vaatteisiin ja kankaisiin. Koko kasvutarinansa ajan yrityksen verkkokauppa on toiminut MyCashflow’n alustalla ja nykyisin myymälämyynneissä luotetaan MyCashflow Kassaan.

Vuonna 2011 perustettu Verson Puoti on ekologisiin ja kestäviin vaatteisiin ja kankaisiin erikoistunut yritys, jonka tuotteita on myynnissä verkkokaupan lisäksi myymälöissä ja messuilla ympäri Suomen. Yrityksen tarina lähti alunperin liikkeelle toimitusjohtaja Sami Kaikkosen vaimon, Anna-Elina Kaikkosen käsityöharrastuksesta. 

– Vaimoni on innokas ompelija ja käsitöiden harrastaja. Hoitovapaalla ollessaan hän alkoi valmistaa yksilöllisiä, asiakkaiden toiveiden mukaan toteutettuja tuotteita, joita myytiin aluksi internetin kirppissivustoilla ja Facebookin myyntiryhmissä, Sami Kaikkonen taustoittaa.

Uniikkien tuotteiden kysyntä kasvoi kuitenkin niin nopeasti, että tuli aika tehdä asioita ammattimaisemmin.

– Huomasimme nopeasti, että tuotteiden kysyntä oli kovaa, mutta myyntiprosessi työläs. Silloin insinöörituttavani opasti, että nykyään ei ole vaikeaa perustaa verkkokauppaa. Hän oli itse perustanut MyCashflow-verkkokaupan ja suositteli samaa palvelua myös meille, Kaikkonen kertoo.

Verson Puodin verkkokauppa perustettiin loppuvuodesta 2012 ja koko yrityksen kasvutarinan ajan verkkokauppa on toiminut MyCashflow’n alustalla.

Nykyisin yrityksen tärkeimpiä tuoteryhmiä ovat erityisesti naisten vaatteet, joissa korostuu yksilöllisyys, vastuullisuus ja iloiset värit. Verson Puodin valikoimassa on myös lasten ja miesten vaatteita, ompelutarvikkeita sekä kankaita, joiden valmistuksesta toiminta lähti alunperin liikkeelle. 

Myymälätoimintaa verkkokaupan rinnalla alusta lähtien

MyCashflow-verkkokaupan lisäksi Verson Puoti on hyödyntänyt toiminnassaan myymälämyyntiä yrityksen alkuvuosista lähtien. 

– Myymälätoimintaa meillä on ollut mukana alusta lähtien, aluksi noutomyymälänä omassa pihassamme, Kaikkonen kertoo.

Nykyisin Verson Puodilla on kivijalkamyymälä Kempeleessä, lyhyen ajomatkan päässä Oulusta. Lisäksi yrityksellä on noin 15 jälleenmyyjää eri puolilla Suomea, Rovaniemeltä Helsinkiin ulottuvalla alueella. 

Kassajärjestelmän valinnassa painottui yhteensopivuus verkkokaupan kanssa

Ennen nykyisen kassajärjestelmän, MyCashflow Kassan, käyttöönottoa yrityksellä on ollut käytössä myös muita kassaratkaisuja. Kun edellisestä kassajärjestelmästä oli aika luopua, Verson Puoti halusi kassan, joka toimii mahdollisimman hyvin yhteen verkkokaupan kanssa. Siinä vaiheessa kuvioon astui MyCashflow’n sisäänrakennettu kassajärjestelmä, MyCashflow Kassa, joka on ollut yrityksellä käytössä marraskuusta 2021 lähtien. 

Verson Puodissa myydään MyCashflow Kassan kautta käytännössä kaikkia samoja tuotteita kuin verkkokaupassakin. Ensimmäisten kuukausien perusteella yrityksessä ollaan oltu tyytyväisiä kassajärjestelmän toimintaan ja erityisesti siihen, miten hyvin se toimii yhteen verkkokaupan kanssa.

– Kaikki toimii lähtökohtaisesti kuten pitääkin ja kassajärjestelmä täyttää erinomaisesti sen tehtävän, mihin se on suunniteltu. MyCashflow Kassa lukee verkkokaupan saldoja ja toimii sen suhteen kuin junan vessa, Kaikkonen kertoo.

Verkkokaupan ja myymälätoiminnan lisäksi Verson Puoti osallistuu vuosittain monille käsityö- ja vaatetusalan messuille ympäri Suomen. Kun yrityksellä on tullut tarve useammalle maksupäätteelle, MyCashflow on toimittanut yritykselle vuokrapäätteitä messujen ajaksi. Messuilla myyminen sujuu MyCashflow Kassan kautta yhtä sujuvasti kuin myymälässä.

– Juuri vähän aikaa sitten olimme myymässä tuotteita Lapsimessuilla ja kaikki toimi teknisesti juuri kuten pitääkin. 

Kassajärjestelmän osalta Verson Puodissa ollaan tyytyväisiä myös siihen, miten hyvin lahjakortit toimivat verkkokaupan ja kassan välillä.

– Se on loistavaa, kun joku tulee verkkokaupan lahjakortilla maksamaan, niin lahjakortti löytyy todella helposti hallinnasta ja sen pystyy helposti kuittaamaan ostokseen, Kaikkonen sanoo.

Vastuullisuus ja ekologisuus iso osa yrityksen toimintaa

Vastuullisuus on yksi Verson Puodin perusperiaatteista, mikä näkyy yrityksessä läpi tuotantoketjun. Tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa halutaan keskittyä erityisesti laatuun, kestävyyteen ja ajattomuuteen.

– Haluamme, että kankaidemme tuotanto on vastuullista ja ompelimoissa tuotanto mahdollisimman eettistä joka suhteessa. Emme ole halunneet lähteä mukaan kaukomaiden tuotantoon, vaan vaatteemme ommellaan Tallinnassa ja kankaat tuotetaan Euroopassa.

Vuosien saatossa Verson Puodin toiminta on laajentunut paljon, mikä näkyy voimakkaana liikevaihdon kasvuna. Nykyään yritys työllistää kahdeksan vakituista työntekijää.

– Etenimme pitkään hiljaisemmalla kasvutahdilla, kunnes muutama vuosi sitten kasvu vauhdittui selvästi. Erityisesti korona-aikana kasvu näkyi selvästi ja vuonna 2021  liikevaihtomme nousi edellisvuoden 900 000 eurosta noin 1,9 miljoonaan euroon.

Lähitulevaisuudessa Verson Puoti on siirtymässä uuteen kivijalkamyymälään ja yrityksessä ollaan muutenkin luottavaisia kasvun jatkumisen suhteen.

– Pyrimme jatkamaan kasvu-uralla ja selkeyttämään omaa brändiämme sekä tekemistämme. Tavoitteenamme on, että jatkossa Verson Puoti tunnetaan Suomessa entistäkin paremmin, Kaikkonen kertoo.

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku